Default Header Image

Despre CRU

cruCentrul de Reuşită Universitară a fost creat în 2013 în cadrul proiectului „Plan de acţiune francofonă” al Biroului Europa Centrală și Orientală al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF). Ca urmare a implementării acestu proiect, AUF a dotat Centrul cu echipament tehnic și resurse pedagogice în valoare de 15 000 euro: computere fixe, computere mobile, tablă interactivă, video-proiector, sistem pentru videoconferințe, televizor, ecran de proiectare, căști, boxe, imprimantă, scanner, copiator, cărți, manuale și discționare.

Misiunea Centrului francofon de Reușită Universitară (CRU) este de a moderniza formările, a crește atractivitatea ofertei universitare francofone și de a mări vizibilitatea acțiunilor francofone locale. Centrul pune la dispoziția profesorilor și a studenților mijloace inovatoare și actualizate de dezvoltare a cursurilor (cărți de referință recente, consultări de baze de date), dispozitive de animare didactică (sistem de videoconferință, tablă intercativă, lucru în rețea), un spațiu de formare continuă și de schimb de experiență, un loc de liber acces la diverse resurse în limba franceză, etc. Tabla interactivă, de ex, reprezintă un mijloc extraordinar de a promova nu numai utilizarea unui mijloc informațional, dar de asemenea, noi abordaări pedagogice, obținerea și dezvoltarea de noi cunoștințe și permite, prin numeroasele sale aporturi și deschideri spre multimedia și interactivitate, spă favorizeze lucrul colectiv și de colaborare.

Scopul nostru este de a sensibiliza studenții și profesorii să participe la întîlniri științifice, mese rotunde, ateliere, formări, videoconferințe, concursuri, expoziții, oferindu-le un loc de schimb și de partaj internațional foarte comod, dotat cu tehnică de cel mai înalt nivel.

 

Contacte:

Centrul de Reușită Universitară                                                                      

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165 

Blocul didactic central, etajul 4

e-mail: ala.david-grapila@usmf.md

facebook: https://www.facebook.com/CRU-UEMPh-Nicolae-Testemitanu-1634627426770968/?ref=br_rs